© Fons van Bindsbergen - fotografie

Recreatie

Millingerwaard

De Millingerwaard is een prachtig natuurgebied. De rivier en de wind zorgen voor het ontstaan van stuivende rivierduinen met brede zandstranden. Gallowayrunderen en Konikpaarden zorgen voor een gevarieerde begroeiing met mooie overgangen tussen bos, struweel en grasland. Bevers, ooievaars, dassen en lepelaars zijn slechts voorbeelden van de rijke biodiversiteit. In de Millingerwaard kun je eindeloos wandelen (eventueel onder begeleiding van een gids) en met de fiets kun je de hele Gelderse Poort bezoeken, bijvoorbeeld door met verschillende (voet)veren de rivieren over te steken. Kijk voor het laatste nieuws over de Millingerwaard op de website van Staatsbosbeheer. Je kunt je ook zelf abonneren op hun nieuwsbrief.
>>naar website

De Waard van Kekerdom

De Waard van Kekerdom is een gezellige herberg aan de poort van natuurgebied De Millingerwaard. Hier kunt u na een wandeling terecht voor een hap of drank. Ook zijn er vaak live-optredens van muzikanten, worden er diverse cursussen en workshops gegeven of staat een avond in het teken van een pubquiz.
>> naar website

Millinger Theetuin

De Millinger Theetuin ligt middenin het natuurgebied de Millingerwaard en ademt een tropische sfeer door de beplanting, waterpartijen en exotisch interieur. De Millinger Theetuin is geopend vanaf het eerste weekend van april tot het laatste weekend van oktober. Ga voor de openingstijden naar de website.
>> naar website

Rondje Kekerdom, wandeling

Een route langs bijzondere plekken in Kekerdom en in het omliggende landschap. De routebeschrijving met kaartje en informatie is verkrijgbaar bij de Waard van Kekerdom of te downloaden op de website van Vianatura.

Het geheim van Kekerdom

Een spannende speurtocht voor kinderen vanaf vier jaar. De tocht kan zelfstandig worden gelopen onder begeleiding van een volwassene en gaat door de Millingerwaard en het dorp Kekerdom. Een leuke buitenactiviteit voor een kinderfeestje of zomaar tijdens een vakantie of vrije dag! Tijdsduur is ongeveer 2,5 uur, het traject is 4 km lang. Het deelnamepakket kost €3,50 per kind en is verkrijgbaar bij de Waard van Kekerdom.

Kekerdomse kerk

Elke keer wanneer je Kekerdom vanaf de Duffeltdijk in rijdt, word je welkom geheten door het prachtige Kerkje van Kekerdom. In 2012 is de stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom opgericht om dit bijzondere monumentale buitendijkse kerkgebouw te behouden. Vrienden garanderen met hun bijdrage de onderhoud van het kerkgebouw en het Smitsorgel.
>> naar website

Kekerdomse Molen 'de Duffelt' 

Naast de kerk is ook dit monument kenmerkend voor ons dorp, zij het aan de zuidkant. Een stel volleerde molenaars zorgt voor regelmatig draaiende wieken en open dagen voor bezichtigingen.
>> naar website

Kekerommetje

Beweegroute voor iedereen, met oefeningen door het dorp en over de dijk. De start is bij het Kulturhus, er zijn drie routes beschikbaar. Ga ook lekker bewegen en download hier de plattegrond!

Veerdiensten

Kievits Veerdiensten onderhoudt twee veerdiensten voor voetgangers en fietsers volgens een winter- en zomerdienstregeling. De veerverbinding tussen Millingerwaard en Doornenburg brengt u over de Waal van de Millingerwaard naar de Klompenwaard. De andere veerverbinding is tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden.
>> naar website

Tussen Doornenburg en Pannerden vaart een pont over het Pannerdensch Kanaal, deze is ook voor autoverkeer
>> naar website

Het is mogelijk om via de drie veerponten per fiets of te voet een rondje te maken.

Overnachten

In en rond Kekerdom zijn diverse mogelijkheden om te overnachten in een bed & breakfast of op een camping:

Links naar overige activiteiten/bezienswaardigheden: