© Fons van Bindsbergen - fotografie

Informatie, voorzieningen en verenigingen in Kekerdom

Informatie en voorzieningen:

Basisschool St. Laurentius

Basisschool St. Laurentius is gevestigd in het Kulturhus in Kekerdom. Het is een kleine school met ongeveer 50 leerlingen met betrokken onderwijzers/-essen. Op de site van de school vindt u veel meer informatie over de school en de buitenschoolse opvang, 
>> naar website

Kulturhus

Het Kulturhus Kekerdom is een prachtig gebouw dat is opgeleverd in 2012. Het is een multifunctionele accommodatie dat onder andere onderdak biedt aan de basisschool, de schutterij en de bibliotheek. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals filmavonden of fitness. Op de site van het Kulturhus vindt u alle informatie en een agenda.
>> naar website

't Haonehart

Aan de Jan Arntzstraat ligt 't Haonehart, de groene ontmoetingsplaats van Kekerdom. 't Haonehart is voor jong en oud waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen sporten, spelen, een kampvuurtje kunnen bouwen of in de tuin kunnen werken. Ook worden hier kleinere en grotere evenementen georganiseerd. 't Haonehart is met zorg ingericht door en voor de inwoners van Kekerdom. Contactpersoon voor 't Haonehart: Moniek Heitink,tel 06 30819204, moheitink@gmail.com.

Openbare speelgelegenheden

Kekerdom heeft twee speeltuintjes (naast de school en langs de Duffeltdijk) waar kinderen kunnen spelen en voetballen.

AED's

Er zijn drie AED’s in Kekerdom:

Openbaar vervoer

Vervoersbedrijf Breng heeft twee busverbindingen tussen Millingen aan de Rijn en Nijmegen (centraal station). Een snelverbinding (lijn 82) die voornamelijk in de spitsuren rijdt en een gewone verbinding (lijn 80). Ga voor actuele reistijden naar: www.breng.nl

Gemeente Berg en Dal

Kekerdom valt onder gemeente Berg en Dal. De gemeente werkt op afspraak en heeft twee loketten, één in Groesbeek en één in Millingen aan de Rijn in het Kulturhus. Via de website www.bergendal.nl vindt u alle informatie om een afspraak te maken, contactgegevens en de openingstijden.

Lokale media

Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van het lokale nieuws:


Verenigingen:

Biljartclub 't Luifeltje

Regelmatige ballenstoters in zaal UNA met een jaarlijks uitje.
Voor meer informatie: geertfrieling@gmail.com

Carnavalsvereniging de Polderschuupers

Geen dorp beneden de rivieren zonder een carnavalsvereniging. In Kekerdom kun je 40 dagen voor Pasen terecht bij De Polderschuupers. Bij het carnavalsfeest hoort uiteraard een Prins Carnaval en net als elders in het land wordt de prins(es) ook in Kekerdom tijdens de pronkzitting rond de elfde van de elfde bekend gemaakt. Voor meer informatie: lianne_154@hotmail.com  

Fanfare UNA

Fanfare Uitspanning Na Arbeid (UNA) is een amusementsorkest dat in 1899 is opgericht als Muziek- en Toneelvereniging. Een groep enthousiaste muzikanten die een swingend en eigentijds repertoire spelen. Daarnaast ondersteunen ze ook Kekerdomse activiteiten. Ze repeteren in een eigen gebouw, dat ook een thuis biedt aan o.a. De Polderschuupers en biljartvereniging ’t Luifeltje.
>> naar website

't Hartkoor

’t Hartkoor is een jong koor met leden uit Kekerdom, Millingen en Leuth. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes die merendeels vallen onder het genre levenslied of smartlap. Ze komen wekelijks bijeen in de Waard om te repeteren.
>> naar website

Kerkkoor St Laurentius

Met de beëindiging van de wekelijkse kerkdiensten in Kekerdom, dreigde ook het Zangkoor St Laurentius op te houden met bestaan. Toch heeft het koor een doorstart gemaakt. Zij zingen nu een keer per maand op de zaterdagavond in Millingen en met speciale kerkdiensten (o.a. Kerst, Pasen) zullen ze de mis in de Kekerdomse kerk begeleiden. 

Korfbalvereniging Klimop

Korfbalvereniging Klimop werd in 1949 door twee vrouwen opgericht, omdat er destijds geen activiteiten waren voor vrouwen en meisjes. Als een van de weinige gemengde sporten neemt korfbal tegenwoordig een unieke positie in de sportwereld in. Zowel op als buiten de velden kenmerkt de vereniging zich door gezelligheid, een open sfeer en enthousiaste vrijwilligers.
>> naar website

Schutterij EMM

Schutterij Eendracht Maakt Macht (EMM) is een veelzijdige vereniging met een tamboerkorps, een schietclub en vendeliers die haar thuishonk in het Kulturhus vindt. Daar vinden regelmatig schietcompetities en repetities van het tamboerkorps plaats. Al sinds haar oprichting in 1947 organiseert de EMM de Kekerdomse kermis, die elk jaar op de laatste zondag van augustus het dorp samenbrengt.
>> naar website

Seniorenvereniging Kekerdom

Altijd actieve vereniging met vitale ouderen. Zij hebben een vaste driewekelijkse activiteit in het Kulturhus en een paar keer per jaar worden uitstapjes buiten Kekerdom georganiseerd. Voor meer informatie: Berdie Gerritzen.

Sinterklaascomité

Die zet zijn Pieten jaarlijks aan de slag om de kindjes te verrassen en verwennen.
Voor meer informatie: geertfrieling@gmail.com

Voetbalvereniging Leuth Kekerdom

Voetbalvereniging Leuth Kekerdom (VVLK) werd al in 1932 opgericht. Inmiddels kent de club meerdere senioren en junioren teams. De Robbens en Van Persies in spé kunnen al van jongs af aan terecht bij VVLK en voor diegenen die maar geen genoeg kunnen krijgen van het spel is er het 45-plus team. VVLK is gevestigd in Leuth.
>> naar website

Vrienden van het Kerkje van Kekerdom

Elke keer wanneer je Kekerdom vanaf de Duffeltdijk in rijdt, word je welkom geheten door het prachtige Kerkje van Kekerdom. In 2012 is de stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom opgericht om dit bijzondere monumentale buitendijkse kerkgebouw te behouden. Vrienden garanderen met hun bijdrage het onderhoud van het kerkgebouw en het Smitsorgel.
>> naar website

Vrouwenbeweging Kekerdom Kekerdom Vrouwenbeweging

Voor een dagje uit met actieve vrouwen moet je in beweging komen met deze club. Iedere 3e woensdag van de maand is er een gezellige avond in het Kulturhus om 20:00. Ook zin om een keer te komen? U bent van harte welkom.
Bel voor meer informatie met Dini Frieling, tel: 0481-431478

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Contactpersoon Noortje Daals, telefoon 06 22018530.