© Fons van Bindsbergen - fotografie

Verenigingen

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verenigingen in Kekerdom.

Biljartclub 't Luifeltje

Regelmatige ballenstoters in zaal UNA met een jaarlijks uitje.
Voor meer informatie: g.frieling@chello.nl

Carnavalsvereniging de Polderschuupers

Geen dorp beneden de rivieren zonder een carnavalsvereniging. In Kekerdom kun je 40 dagen voor Pasen terecht bij De Polderschuupers. Bij het carnavalsfeest hoort uiteraard een Prins Carnaval en net als elders in het land wordt de prins(es) ook in Kekerdom tijdens de pronkzitting rond de elfde van de elfde bekend gemaakt. Voor meer informatie: lianne_154@hotmail.com  

Fanfare UNA

Fanfare Uitspanning Na Arbeid (UNA) is een amusementsorkest dat in 1899 is opgericht als Muziek- en Toneelvereniging. Een groep enthousiaste muzikanten die een swingend en eigentijds repertoire spelen. Daarnaast ondersteunen ze ook Kekerdomse activiteiten. Ze repeteren in een eigen gebouw, dat ook een thuis biedt aan o.a. De Polderschuupers en biljartvereniging ’t Luifeltje.
>> naar website

't Hartkoor

’t Hartkoor is een jong koor met leden uit Kekerdom, Millingen en Leuth. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes die merendeels vallen onder het genre levenslied of smartlap. Ze komen wekelijks bijeen in de Waard om te repeteren.
>> naar website

Kekerkring

De Kekerkring is in 2013 in het leven geroepen om betrokkenheid en n naastenhulp in het dorp te verhogen. Hulp nodig met computeren? Ruil je Keker in bij je buurman, die je de ins en outs laat zien van Microsoft Office. Zie jij jezelf als de nieuwe winnaar van Heel Holland Bakt? Verdien Kekers door de taarten voor de verjaardag van je overbuurman te bakken. 
Mail voor meer informatie: kekerkring@hotmail.com.

Kerkkoor St Laurentius

Met de beëindiging van de wekelijkse kerkdiensten in Kekerdom, dreigde ook het Zangkoor St Laurentius op te houden met bestaan. Toch heeft het koor een doorstart gemaakt. Zij zingen nu een keer per maand op de zaterdagavond in Millingen en met speciale kerkdiensten (o.a. Kerst, Pasen) zullen ze de mis in de Kekerdomse kerk begeleiden. 

Korfbalvereniging Klimop

Korfbalvereniging Klimop werd in 1949 door twee vrouwen opgericht, omdat er destijds geen activiteiten waren voor vrouwen en meisjes. Als een van de weinige gemengde sporten neemt korfbal tegenwoordig een unieke positie in de sportwereld in. Zowel op als buiten de velden kenmerkt de vereniging zich door gezelligheid, een open sfeer en enthousiaste vrijwilligers.
>> naar website

Oranjecomité Kekerdom

Zorgt voor de jaarlijkse invulling van Koningsdag voor jong en binnenkort ook voor oud.
Voor meer informatie: oranjecomite@hotmail.com

Schutterij EMM

Schutterij Eendracht Maakt Macht (EMM) is een veelzijdige vereniging met een tamboerkorps, een schietclub en vendeliers die haar thuishonk in het Kulturhus vindt. Daar vinden regelmatig schietcompetities en repetities van het tamboerkorps plaats. Al sinds haar oprichting in 1947 organiseert de EMM de Kekerdomse kermis, die elk jaar op de laatste zondag van augustus het dorp samenbrengt.
>> naar website

Seniorenvereniging Kekerdom

Altijd actieve vereniging met vitale ouderen. Zij hebben een vaste driewekelijkse activiteit in het Kulturhus en een paar keer per jaar worden uitstapjes buiten Kekerdom georganiseerd. Het secretariaat berust bij Joke Giesen-Welling. Voor meer informatie: joke.giesen@chello.nl 0481-432360

Sinterklaascomité

Die zet zijn Pieten jaarlijks aan de slag om de kindjes te verrassen en verwennen.
Voor meer informatie: g.frieling@chello.nl

Vitaal Kekerdom

Vitaal Kekerdom is een stichting. De stichting zet zich in voor de gezamenlijke belangen van de bewoners van Kekerdom met als doel de leefbaarheid te bevorderen en de sociale verbondenheid van de dorpsbewoners te vergroten. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van ontmoetingen en verbindende activiteiten van alle dorpelingen. Het bestuur bestaat uit: Gaby Haukes voorzittter, Linda Kwakkenbos penningmeester en Marcel Willemsen secretaris. Correspondentieadres: Duffeltdijk 246579 JE Kekerdom - banknr. NL 78 RBRB 0920 0057 99 - KvK nr. 64280799 - Voor meer informatie: vitaalkekerdom@gmail.com

Voetbalvereniging Leuth Kekerdom

Voetbalvereniging Leuth Kekerdom (VVLK) werd al in 1932 opgericht. Inmiddels kent de club meerdere senioren en junioren teams. De Robbens en Van Persies in spé kunnen al van jongs af aan terecht bij VVLK en voor diegenen die maar geen genoeg kunnen krijgen van het spel is er het 45-plus team. VVLK is gevestigd in Leuth.
>> naar website

Vrienden van het Kerkje van Kekerdom

Elke keer wanneer je Kekerdom vanaf de Duffeltdijk in rijdt, word je welkom geheten door het prachtige Kerkje van Kekerdom. In 2012 is de stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom opgericht om dit bijzondere monumentale buitendijkse kerkgebouw te behouden. Vrienden garanderen met hun bijdrage het onderhoud van het kerkgebouw en het Smitsorgel.
>> naar website

Vrouwenbeweging Kekerdom Kekerdom Vrouwenbeweging

Voor een dagje uit met actieve vrouwen moet je in beweging komen met deze club. Iedere 3e woensdag van de maand is er een gezellige avond in het Kulturhus om 20:00. Ook zin om een keer te komen? U bent van harte welkom.
Bel voor meer informatie met Dini Frieling, tel: 0481-431478

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.